Spokojená bioplynka 2011

spokojená bioplynkaČeská bioplynová asociace se rozhodla po vzoru jiných evropských zemí a v zájmu zkvalitňování tržního prostředí uspořádat historicky první anketu zákaznického hodnocení dodavatelů bioplynových stanic v ČR s názvem „Spokojená bioplynka“ Každý investor – provozovatel bioplynové stanice má jedinečnou možnost ohodnotit svého dodavatele a přispět tak k celkovému lepšímu povědomí o kvalitě jednotlivých hráčů na trhu.

Osloveni jsou všichni provozovatelé bioplynových stanic v ČR s jednoduchým internetovým dotazníkem, aby ohodnotili svého dodavatele po všech významných stránkách, jako je příprava projektu, průběh výstavby, kvalita technologie, uvedení do provozu či následný servis. Každý oslovený má přidělen jedinečný identifikační klíč, aby nedošlo k opakovanému hlasování. 

Česká bioplynová asociace (CzBA), která každoročně organizuje třeboňskou bioplynovou konferenci, začlenila vyhlášení tří nejlépe hodnocených dodavatelů do odborného programu.  „Cílem ankety nebylo primárně označení té či oné společnosti, ale především získání zpětné vazby zákazníků a zjištění silných a slabých stránek těchto investičně náročných projektů i jejich realizátorů“, shrnuje předseda CzBA Miroslav Kajan a přidává jako zajímavý poznatek zjištění, že více jak tři čtvrtě zákazníků by si příště vybralo stejného dodavatele.

Kromě vítěze, společnosti agriKomp Bohemia s.r.o., bylo předáno ocenění i druhé (MT-Energie Česká republika s.r.o.) a třetí nejlépe hodnocené společnosti (FARMTEC a.s.). „Velmi nás těší získané ocenění, které je výsledkem dlouholetého působení na českém trhu a snahy o komplexní přístup k našim zákazníkům“, říká jednatel vítězné společnosti Martin Mrůzek. Součástí prezentace výsledků ankety bylo i hodnocení kogeneračních jednotek, ve kterém zvítězily výrobky Schnell-Scania. Příjemné překvapení si připravil pro respondenty hlavní partner ankety, společnost Nano Energies, která věnovala vylosovanému výherci velmi příznačnou cenu - 2 MWh silové elektřiny zdarma. „Bylo nám potěšením spolupracovat s CzBA na této akci, která měla stejně jako naše společnost za cíl podpořit domácí výrobu elektrické energie z obnovitelných zdrojů“, dodává Robin Čumpelík ze společnosti Nano Energies.

Závěrečné slavnostní vyhlášení prvních tří umístěných firem proběhlo v rámci třeboňské konference "Výstavba a provoz bioplynových stanic" ve dnech 13. - 14. října 2011.

Výsledky ankety

  1. místo: agriKomp Bohemia s.r.o.
  2. místo: MT-Energie Česká republika s.r.o.
  3. místo: FARMTEC a.s.

foto

 Ke stažení:

Pravidla soutěže:

  • Organizátorem soutěže je Česká bioplynová asociace o.s.
  • Dotazník obdrží všichni provozovatelé bioplynových stanic (dále jen "účastníci"), jejichž e-mailový kontakt byl získán z veřejně dostupných zdrojů (EIA, databáze CzBA)
  • Každý oslovený účastník může hlasovat pouze jednou (je ošetřeno unikátním kódem pro generování dotazníku svázaným s danou emailovou adresou)
  • Organizátor si vyhrazuje právo soutěž zrušit z objektivních důvodů
  • Účastník soutěže, který uvede své osobní údaje, souhlasí s tím, aby organizátor v souladu s ustanovením § 5 a násl. zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, v platném znění, zpracovával jeho osobní údaje uvedené v dotazníku.

 


Hlavním partner soutěže je Nano Energies

nano energies

Nano Energies je na českém trhu jediným obchodníkem s elektřinou, který dodává svým zákazníkům elektrickou energii výhradně z obnovitelných zdrojů.  I vy se můžete stát dodavatelem Nano Energies, vykupujeme elektřinu z bioplynových stanic za atraktivní cenu.

 

Více informací naleznete na www.nano-energies.cz
nebo iveta.fiserova@nano-energies.cz
tel: 774 760 365


Dílčí části této aktivity byly podpořeny prostředky EU v rámci realizace projektu "TP Bioplyn" (5.1 SPTP01/003).

Spokojená bioplynka 2011  |  Česká bioplynová asociace

Česká bioplynová asociace
Na Zlaté Stoce 1619
370 05 České Budějovice
info@czba.cz