pátek, 14. prosince 2018
Proč a jaké mikroprvky, případně v jaké koncentraci a kdy se musí přidávat do fermentorů. Proč se přidává “soda”?
pátek, 14. prosince 2018
Jak se vypočítá doba zdržení ve fermentorech daného objemu, pro mix substrátů různé vlhkosti, např. 30 tun kukuř. siláže o sušině 32%, 20 tun travní sil. os suš. 35% a 10 tun kejdy prasat o sušině 5%. Je nějaká minimální, optimální a maximální doba zdržení?
pátek, 14. prosince 2018
V poslední době se stále více mluví o biomethanu. Jaké je legislativní zázemí (soubor zákonů, vyhlášek atd.) pro jeho výrobu, dodávku a ekonomiku v ČR?
pátek, 14. prosince 2018
Proč je tak málo rozšířená suchá fermentace v porovnání se suspenzní i přes mnoho deklarovaných výhod?
pátek, 14. prosince 2018
U analýzy bioplynu nám analyzátor uvádí hodnoty CH4, CO2 v % v/v , ale u sulfanu v ppm. Proč a jaký je převod jednotek % v/v vs. ppm?
pátek, 14. prosince 2018
AD je soubor činností více druhů mikroorganismů s různými “nároky” mimo jiné i na pH. Proč se uvádí jako optimální pH např.7,5 – 8,2 a co se děje z hlediska produkce a složení bioplynu když se zvyšuje resp. klesá pH pod optim. rozsah?